Erhverv, Kultur


Broløkke Herregård
Nyt kulturelt samlingssted


Herregården Broløkke på det sydlige Langeland skal i fremtiden være kulturelt samlingssted og feriemål. Ud over det eksisterende hotel skal nye faciliteter tilbyde konferencecenter, selskabslokaler, bryggeri, gårdbutik, cafe, restaurant, spa og ferieboliger til gavn for både lokalbefolkning og besøgende på Langeland.

 

Broløkke omtales første gang i 1512. Herregården og dens jorde fungerede i mere end 245 år som lyst- og jagtslot og sommerresidens for et af Danmarks mægtigste grevskaber Ahlefeldt-Laurvig. I de historiske bygninger har grever, baroner og kongelige festet og hyldet jagtens glæder. Her skulle også H.C. Andersen, Paul Fischer og Karen Blixen m.fl. have fundet både kunstnerisk og åndeligt pusterum. Hovedbygningerne er opført i 1758, udbygget i 1873 og fredet i 1918, og driftsbygningerne er opført i 1872. Indtil Lensafløsningsloven i 1912 var Brolykke stamhus for grevskabet Langeland.

 

Den klassicistiske hovedbygning, istandsat for nylig med støtte fra Real Dania, den tidligere Kulturarvsstyrelse og Bentsen Fonden, fungerer i dag som hotel, restaurant og selskabslokaler. Nu er det så et stort ønske at øge den samlede besøgskapacitet bl.a. gennem restaurering og omdannelse af de eksisterende driftsbygninger. Med stor respekt for eksisterende bygninger og landskab programmerer, udvikler og projekterer vi nu de nye bygningsfaciliteter samt nye have- og gårdrum i de fornemme historiske rammer.Medrådgivere

Rådg. Ing. FBJ ApS, Opland Landskabsarkitekter, HeyHome


Areal

Anlæg og tilhørende park udgør ca. 6 ha, bygninger udgør i alt ca. 6.500 m²

År
2021 -