Det Flydende Shelter tilbyder et ophold på søen, hvor man kan overnatte og vugges i søvn til vandets rolige bevægelser eller spise sin frokost helt tæt på vandelementet. Med en forankret line til landgangsbroen er det flydende shelter tilgængelig for de fleste. Konstruktionen er en trækonstruktion i hårdt træ, der kan tåle kontakten med vandet, bygget på en tømreflåde af hårdt træ og flydende ponton.


Konkurrenceforslag Slivsø


Slivsø- et fælleskab for sanser og synergierVed den lille pumpestation ved Slivsø etableres et nyt samlingssted, hvor besøgende kan nyde den fantastiske natur. Områdets spændende historie og rige dyre- og planteliv udfoldes og formidles i nye arkitektoniske rammer, der inviterer til ophold og aktivitet i fællesskab.


De nye funktioner fordeles i fem mindre huse: Et shelter på vand og et i den gamle pumpestation. På platformen koncentreres tre elementer, hhv. et hus for læring og formidling (naturværksted og vandprøvetagning), et hus til samvær (ophold og madpakke) og et mindre servicehus (depot og toilet).
Platformen er det særlige i konteksten, markant og synlig på både kort og lang afstand, og et oplagt udflugtsmål for alle på turen rundt om søen. Desuden er den rektangulære flade og menneskabte karakter, mod landskabets organiske former, en indirekte reference til søens overraskende og underfundige menneskeskabte historie – tømning, agerbrug i søbunden og senere genopfyldning.
Hvert hus befordrer særskilte fokus og opmærksomheder på livet ved søen. Gennem nøje udvalgte åbninger eller ’indramninge’ skærpes de besøgendes sanser mod forskellige fænomener og kvaliteter, som stedet tilbyder.


Arkitekturen tager udgangspunkt i de rødlige farver fra teglen og enkle typologi, som kendetegner pumpestationen. Der arbejdes med lette punktfunderede rammekonstruktioner i træ, der udvendigt beklædes med enten genbrugsskærm tegl eller brædder, alle varme i rødbrune nuancer. Dog vil depot og toilet nyde godt af en mere klimatiseret opbygning.


Arealet (’Pladsen’) mellem søen og skrænten får lov at vokse vildt – til yderligere gavn for dyr og insekter. Et par simple naturlegepladser, i form af træstammer og stubbe fra nærområdet, vil være oplagte i dette område.


Alt i alt forsøger vi at understrege de fine og varierede naturkvaliteter der allerede findes, og kun forstærke få kvalitative kontraster, alt til gavn for oplevelsesrig og inspirerende menneskelig tilstedeværelse.Konkurrence udbyder

Realdania "Stedet tæller X"


Areal

ca. 280 m²


År
2024